M. Aşkar’dan içli köfte tarifi

 

içliköfte

İçli köfte Mezopotamya ve Ortadoğu’nun en bilinen yemeklerinden bir tanesi. Güneydoğu ve İç Anadolu’da birçok şehirde içli köftenin farklı yorumlarını görebilirsiniz.

Hamuru hazırlamak

Içli köftenin hamurunu yapmak için ihtiyaç duyduklarımız.

    • Biber salçası
    • Domates salçası
    • Kimyon
    • Tuz

Kısır yapar gibi

Biber salçası, domates salçası ve kimyonu biraz suda kaynatıp öldürdükten sonra bulgurda demliyorsunuz. Bu demlemiş olduğunuz bulguru kıyma makinesinin içinden geçirerek hamur haline getiriyorsunuz.

Bu aşamada kıymayı bu bulgurun içine ilave ettikten sonra aynı işlemi birkaç kere tekrarlıyorsunuz ve bu şekilde çok yumuşak, elastik ve aynı zamanda dağılması zor olan bir hamur elde ediyorsunuz.

Anadolu Mutfağı’nın dünyadaki yeri neresidir?

Kıyma mutlak suretle yağsız olmalı

İçli köftenin dış kabuğu mutlaka çiğ, yağsız kırmızı etle yapılmalı. Böylece o et tadını ve lezzetini daha çok alırsınız. Yağsız kırmızı et macun kıvamına getirildikten sonra eğer bulgur harcıyla karıştırılırsa bulgur harcının dağılmamasını ve tutmasını sağlar. Bu hamurla beraber çok rahatlıkla bir merdane yardımıyla iki yağlı kağıdın arasında incecik açabiliyorsunuz.

Kendi çocukluk anılarımda ne hatırlıyorsam yemeğimin ona göre uyum sağlamasını sağlamasını istiyorum. İçli köfte benim için de böyle bir tabak. Ben küçüklüğümden beri içli köfteye ya üzerine limon sıkar ya da yoğurt dökerek yerim. Maksut Aşkar (Şef / Neo Skola Eğitmeni)

Sunum için öneriler

Sos için bir sifona ihtiyacımız var. Bu sifonun içine azot gazı basarak içindeki sıvının hava almasını ve kabarcıklar halinde köpürmesini sağlıyoruz. Bu alet bize içindeki sıvının hava kabarcıklarıyla dolu köpük halinde tabaklamamıza fırsat veriyor. Sonra bu köpüğün üzerine biraz sarımsak tozu ilave ediyoruz. Bu sarımsak tozu, sarımsakları fırında kuruttuktan sonra öğüterek elde ediliyor. Daha sonra birazcık kırmızı toz biber ilave ediyoruz ve üstüne sarımsak aromalı maydanozlu zeytinyağı ekliyoruz.

Bu eğitimle, modern dokunuşlarla en sevdiğin geleneksel tarifleri günümüze uyarlayabilmenin yollarını keşfedeceksin!


Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Total
0
Share